GİRESUN İli GÜCE, ilçesinde GÜCE TEKKEKÖY ENERJİ ÜRETİM SAN. VE TİC. A.Ş.tarafından yapılması planlanan YİĞİT REGÜLATÖRÜ ve HES (5,13 MWm/ 4,93 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup,
Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14.Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır.
Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Güce Kaymakamlığına veya Güce Belediye Başkanlığına veya Muhtarlıklara müracaat edilebilir. iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır.
Nihai ÇED Raporuna (http://eced.csb.gov.tr/jsp/ek1/44934) linkten ulaşılmaktadır.
İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.